Werken bij een hoster betekent carrière maken

Wanneer je als IT’er je carrière echt in de volgende versnelling wil zetten dan is werken voor een hoster een van de beste dingen die je kan doen. Dat zie je niet alleen in de vacatures zelf terug. Groei zie je ook al terug in de bedrijfsomschrijvingen van hosters. Zo is er BSU dat daarom spreekt over het bij hun vinden van je droombaan en dat ze groots durven dromen. De kans om te groeien blijkt ook al duidelijk uit de eigen beschrijving van het bedrijf:

Bij BSU inspireren we elkaar om groots te durven dromen. We bouwen aan een toekomst waar we zelf zoveel mogelijk richting aan geven. En dat doen we op een manier waar we samen gelukkig van worden. Er is bij ons dus veel ruimte voor initiatief en persoonlijke groei. We dagen elkaar uit om de ultieme online werkplek te blijven creëren. Dat is waar we van dromen en dat is wat we in de dagelijkse praktijk bij onze klanten neerzetten.

Natuurlijk kan elk bedrijf zoiets zeggen. Er is enkel één héél groot verschil met hosters. Het insourcen van clouddiensten die worden geleverd door een hoster groeit enorm. Er is telkens minder sprake van on premise en telkens meer gebruik van het insourcen van de cloud. Daarom groeit de hostingbranche enorm en zijn er verschillende hosters die je als werknemer héél hard nodig hebben.

Ook bij Argeweb, dat recent door TWS is overgenomen van KPN. Deze overname laat ook duidelijk zien waar het bij hosters om gaat. Innovatie, groei en business waar goed geld wordt verdiend. TWS staat er om bekend dat zodra ze instappen bij een hoster dat ze deze laten schakelen naar een hogere versnelling. Dat ze daar bij Argeweb van houden blijkt ook uit een citaat dat Argeweb op de eigen wervingspagina van de website heeft gezet:

In 2018 begonnen bij Argeweb en sindsdien heb ik mij in razendsnel tempo ontwikkelt op verschillende gebieden. Argeweb biedt mij de vrijheid en diversiteit in de werkzaamheden waar ik naar op zoek was. Zo hou ik mij met van alles en nog wat bezig, zoals SEO, Web Development, UI/UX Design, Conversie optimalisatie en Affiliate-, Content- en E-mailmarketing. Ik heb mij hier ontplooit tot een duizendpoot die van alle markten thuis is.

Leuk is om het contrast te zien met voormalig zusterbedrijf KPN Internedservices. Het bedrijf is al jarengeleden overgenomen door KPN maar is desondanks ondanks de toevoeging van KPN aan de naam toch een zelfstandig bedrijfsonderdeel gebleven. Het laat ook zien hoe krachtig een hoster als zelfstandig bedrijf is. Het zomaar toevoegen aan het moederbedrijf zou zonde zijn van het talent binnen het bedrijf. Ook KPN Internedservices is zéér duidelijk dat het (nieuwe) werknemers aanmoedigt om snel te schakelen én het gaspedaal diep in te trappen:

KPN Internedservices biedt een uitdagende werkomgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd zich te ontwikkelen en mee te groeien met de ambities van de onderneming. Het tempo ligt daarbij hoog en er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Naast een uitstekend salaris zijn er gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, flexibele werktijden en korting op producten en diensten.

Als laatste in dit lijstje hoort Quanza Engineering thuis. Het eerste dat er namelijk te lezen staat op de werken bij Quanza webpagina is het volgende:

Quanza Engineering is een IT dienstverlener met een platte organisatie en een informele cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn. Werkplezier is belangrijk, maar hard werken ook, en dat zorgt ervoor dat we continu blijven groeien. Met ondertussen ruim 70 collega’s nemen we de verantwoordelijkheid voor maatwerk IT infrastructuur die altijd online moeten zijn. Werken bij Quanza betekent samen bouwen aan een snel groeiende organisatie.

Het gaat bij hosters om groei, groei en nog eens groei. Hosters groeien en de werknemers van hosters groeien op persoonlijk vlak én in hun functies net zo hard mee. Deze vier bedrijven zijn maar vier verschillende voorbeelden van hosters waar je je carrière in een hogere versnelling kan zetten. Het principe van carrière maken in een hoge versnelling geldt bij vrijwel elke hoster van formaat.